Sterke aanwezigheid in Frankrijk
Bij Yoplait verwerken onze 3 Franse fabrieken elke dag 100% Franse melk tot verse zuivelproducten voor kinderen en volwassenen. Op onze productielocaties in Vienne (Isère), Le Mans (Sarthe) en Monéteau (Yonne) verwerken we melk van boeren die lid zijn van de coöperatie Sodiaal, waartoe wij behoren.
We moedigen lokale bevoorrading aan door de melk dicht bij onze fabrieken op te halen.
We maken al onze producten voor de Europese marktin Frankrijk, met Franse melk die wordt opgehaald door Sodiaal, de coöperatie waartoe we behoren
Als uitvinder van vruchtenyoghurt en drinkyoghurt is Yoplait stevig geworteld in onze regio's, met ons Research & Development centrum in Vienne in Isère, en biedt Yoplait erfgoed- en familiemerken. Onze merken weerspiegelen de inzet van Yoplait om de Franse zuivelexpertise te promoten door elke dag opnieuw het plezier uit te vinden van het eten van goede, eenvoudige, smakelijke producten voor het hele gezin.
Omdat een derde van ons voedsel, met name fruit, afhankelijk is van bestuivers zoals bijen, vormt biodiversiteit de kern van Yoplait's engagement. Want zonder bijen zouden onze producten geen vruchten dragen.
Daarom steunt Yoplait sinds 2015 het Observatoire Français d'Apidologie (Frans Observatorium voor bijenteelt) en verplicht het zijn werknemers, maar ook consumenten en belanghebbenden in de gebieden waar we actief zijn, om concrete acties te ondernemen om de herpopulatie van bijen te ondersteunen. Als onderdeel van dit partnerschap zijn er in Frankrijk al meer dan 500 miljoen honingbloemen geplant die bijen voeden.
Onze verpakkingen zijn essentieel om de consument gerust te stellen over de kwaliteit en de veiligheid van onze producten, maar we moeten een manier vinden om hun milieu-impact te verminderen. We werken er hard aan om alle onnodige verpakkingen te schrappen, en we streven ernaar om al onze verpakkingen tegen 2025 recycleerbaar te maken.
Bij Yoplait gebruiken we een gerecycleerde grondstof in sommige van onze yoghurtpotjes, maar deze grondstof is nog niet in grote hoeveelheden beschikbaar.
Dus we hebben jullie hulp nodig : als je je yoghurtpot weggooit, denk dan "gele bak" om mee te bouwen aan een circulaire economie, zodat een yoghurtpot in de toekomst weer een yoghurtpot kan worden... ad infinitum.
Binnen onze 3 fabriekenhebben we hard gewerkt om ons verbruik van natuurlijke hulpbronnen, zoals water en energie, te verminderen. water en energie. En vandaag werken we eraan om de positieve energie-impact van onze activiteit optimaal te benutten.
Bij Yoplait is melk ons eerste ingrediënt. En als je bij een zuivelcoöperatie hoort, is het nog logischer om consumenten goede producten voor jong en oud te bieden.
De coöperatie Sodiaal gaat de uitdaging aan om zichzelf voortdurend te verbeteren en opnieuw uit te vinden om aan de verwachtingen van klanten en consumenten te voldoen en de toekomst van de Franse zuivelindustrie voor te bereiden door :